Nyfiken på
FÅGLAR

Ingen utställning för närvarande.

Om det finns intresse för att ställa ut mina bilder kontakta mig!
Mail >>

 

Hösten är på gång och därmed kommer den större delen av den svenska fågelpopulationen flytta till sydliga länder. Skog och mark fylls med ansamlingar av flyttfåglar i stora mängder. Dock finns det fåglar som faktiskt har stannar kvar under vintern och trotsar kylan.

Fascinationen med fåglar är inte bara att de är intressanta, vackra och ibland nästan fula, utan även studera deras beteende och förmåga till att anpassa sig till den miljö de vistas i.

Denna utställning vill inspirera dig till att läsa mer om den fantastiska fågelvärlden som du har runt omkring kring dig. Det finns massor böcker om hur fåglar ser ut, deras beteende eller var man hittar fåglarna mm.  Gå sedan ut och upptäcka denna spännande värld, dygnet runt oavsett vilken årstid eller var du befinner dig i världen, i stan eller på landet.

 Fågelskådnig ger möjlighet till stor njutning och variation av naturupplevelser. Skönthet, spänning och dramatik men även humor bjuds man på utan att kunna förutse eller styra skeendet. Det finns en spänning och ovisshet av vad man kommer att uppleva när man beger sig ut i markerna, men just kunskapen om våra fåglar hjälper oss att kunna både hitta och förutse vad man vill se.

Ett flertal av bilderna är hämtad ur boken ”Börja skåda fågel” som är en bra introduktion till fågelskådarens värld men också tips och inspiration för dig som vill lära dig mer.

Låt dig inspireras!
Göran Forsberg
Fotograf


Vart vänder man sig om man vill ha kontakt med någon fågelförening?

SOF - Sveriges Ornitologiska Förening

Stockholms Ornitologiska Förening (StOF)

Lidingö Ornitologiska Förening

Nynäshamns Ornitologer NOF

Södertörns Fågelklubb

Wermdö Ornitologer

Angarngruppen

Järvafältets Ornitologiska Klubb

Landsorts fågelstation

Mälaröarnas ornitologiska förening, MOF

Sthlm Betong - Stockholm Betong

Södertälje Ornitologiska Förening

Dagens fågel

Club300

BMS

Rapphönan - nätverket för tjejer

Svalan

Vill du beställa boken "Börja skåda fågel"

 

Fotoutställningen Nyfiken på Fåglar

Support!

Utställningsbilder